De Erasmus MC fellowship 2021 winnaars zijn bekend gemaakt.
Dr. Agricola ontvangt deze subsidie voor het gebruik van AI technieken in het World COACH consortium

Dr. Agricola heeft in september 2021 een Erasmus MC fellowship uitgereikt gekregen. Deze onderzoek subsidie is bestemd om artificial intelligence (AI) technieken toe te passen in het World COACH consortium. AI zal toegepast worden voor automatische analyse van rontgenfoto's van de heup en ook voor het ontwikkelen van voorspelmodellen.

Elk jaar worden er 4 Erasmus MC fellowships uitgereikt voor getalenteerde onderzoekers met innovatieve ideeen. Er zijn twee fellowships voor basaal wetenschappelijk onderzoek en twee voor klinisch onderzoek.

Dr. Agricola: artrose is wereldwijd een groot probleem. Omdat we niet precies weten hoe artrose van de heup ontstaat zijn behandel mogelijkheden vaak gelimiteerd tot een one size fits all benadering. Echter, waarschijnlijk is het ontstaan van heupartrose multifactorieel, wat betekent dat de oorzaak van persoon tot persoon verschilt. Met het huidige onderzoek in het World COACH consortium wil ik met AI technieken gepersonaliseerde voorspelmodellen van heupartrose maken.

Decaan prof. Sleijfer: dit zijn de grootste onderzoekstalenten van het Erasmus MC. Hun werk gaat waarschijnlijk impact maken op ons en onze naasten.

Zijkant titel

Zijkant tekst